Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in n Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 8

     

1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Van Port Elisabeth rijden we naar het Addo olifantenpark waar we met een terreinwagen en aparte gids met name olifanten maar ook andere dieren gaan bekijken. We hebben veel olifanten gezien. Zo ook schildpadden, enkele kudu antilopen, een paar blauwaapjes, wrattenzwijnen, een jakhals en een paar vreemde vogelsoorten. Qua plantengroei vind ik dit park eentonig. In de souvenierswinkel heb ik een leuk poloshirt en een windjack gekocht want ik begon het verloren vest best te missen. Het is dan ook frisser dan we eigenlijk verwacht hadden in Zuid Afrika in december. Het hoort hier normaal gesproken rond deze tijd al behoorlijk zomers te zijn.

De eindbestemming van vandaag is Graaff Reinet. Een typisch kolonistenplaatsje bij het Karoo Park. In het centrum wonen de blanke Afrikanen en buiten het dorp wonen de zwarten in townships. Het hotel van vandaag is een koloniaal gasthuis in oude stijl met allemaal kleine huisjes als lodge. Klein zwembad erbij en leuke tuin. Het is een familiebedrijfje van Buks en Louise Marais waar pa en (bijdehande) dochter Chantelle als gids fungerden. De logde heet Karoopark Guesthouse.  (Hier nog een link)

Vr zonsondergang hebben we met 3 suv's de Valley of Desolation het Karoo Park bezocht. Enorme rotsen, kloven en dieptes. Wat een mooie natuur! Vooral de rode schijn van de ondergaande zon tegen de rotsen heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt.  's Avonds besloten we de mooie dag met een gezellig diner geheel in koloniale stijl. De eigenaarsdochter Chantelle leidde dit in met een traditioneel verhaal over een drankje genaamd witte hond. (Bull terrier) Zo genoemd omdat het bijt en niet meer loslaat. Oftewel een alcoholpromillage van 63%. Volgens haar genas het allerlei kwaaltjes: van hoofdpijn tot kaalheid en van slapeloosheid tot maagproblemen. We kregen het voorgezet in een klein glaasje en moesten het In EEN teug leegdrinken, je kent het wel. Pittig spul dus links en rechts werd naar de borst gegrepen.