Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in één Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 10

     

1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december


 

 


Vandaag is reisdag. We rijden van Bloemfontein ongeveer 470 km naar Bergville bij de bergketen Drakensbergen.  's Morgens zien we een vlak groen boerenlandschap. Tarwe, mais, e.d. laat Bertus weten. Bij een Wimpy sla ik de koffie maar eens over en kies ik voor een lekkere mok chocolademelk. Bertus vult de tijd op in de bus met geschiedenis over Zuid Afrika en andere wetenswaardigheden. Van tijd tot tijd gooit hij er een mop tussendoor waar hartelijk om wordt gelachen. Het klinkt in het Zuid Afrikaans sowieso al extra komisch: hoefeel Belgemoppe syn er? 2 want de res is waar.....

Walter die al eens voor een vrolijke noot had gezorgd met zijn kostelijk verhaal over zijn als eend gereincarneerde ouders, kreeg van Frans en Wilma een opgezette eend cadeau. 'Zijn vader' dus... Klik HIER voor de foto. De stemming zat er dus wel weer in vandaag:-)

Langs de wegen zie je regelmatig fruitverkoop of verkoop van dierenhuiden. Soms onder een afdakje van riet of golfplaten. Het ziet er allemaal erg armoedig uit. Wat een tegenstellingen.

We houden een lunchstop in Betlehem. Een toeristenplaatsje met wat winkeltjes, restaurantjes etc. Ik zie er frapant veel pandjes met Real Estate aan de voorgevel. Links op Internet naar dit Bethlehem verwijzen alleen naar makelaars. Hier zal wel veel handel in vakantiehuizen zijn. Er was trouwens extra drukte wegens een vlooienmarkt.

Onze weg vervolgend rijden we (en wandelen we 10 minuten) door het schitterende Golden Gate National Park. Zie de foto's links. Dit is weer Zuid Afrika op zijn best!!

De dag eindigde in Sanford Park Lodge nabij Bergville. Leuke hutten en kamers in typisch Afrikaanse ambience. Het werd een gezellige avond met de groep. We vierden tevens het 25 jarig huwelijk van Loes en Willem. Kortom, weer een geslaagde dag vandaag!