Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in één Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 15

     
1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december
 

 

 

  We rijden vandaag de Panorama route. We bezoeken de Blyde Rivier Canyon met diverse prachtige uitzichtspunten. Als eerste de plek waar 2 rivieren tegen elkaar botsen en de bergkloven in een bijzondere manier hebben gevormd. De z.g. Bourke's Luck Potholes. Daar is ook een prachtige waterval te zien. (YouTube videootje)

Iets verder genieten we een prachtig uitzicht bij de Drie Rondavels. Verder bij Gods Window is weer een mooi vergezicht maar hier laten de weergoden ons in de steek. Er is slecht zicht vanwege mist. We hebben er wel twee leuke doeken kunnen kopen voor een prima prijsje. Eenmaal ingelijst zal dat een leuk aandenken aan de reis worden.

We gaan daarna terug naar Grashoek waar ik ook een shotje van Billy de buschauffeur maakte. Grashoek is een eenvoudig stadje aan de panoramaroute waar we lunchen en weer door souveniershops slenteren. Links en rechts wordt wat gekocht maar niet iedereen neemt het gewicht voldoende serieus. Ik ben benieuwd welke consequenties dat zal hebben als de koffers ingechecked moeten worden.

Daarna naar PelgrimsRus, een oud goudzoekersstadje. Nootjesverkopers worden hier wel erg opdringerig. Ook hier weer veel standjes met houtsnijwerk, schilderijdoeken en veel kleine souveniers.

Voor het avond eten hebben we langs de rivier langs het hotel gewandeld in de hoop een nijlpaard in het water te zien zwemmen wat anderen gisteren ook al hadden gezien. Bijna de moed opgevende ontdekten we er uiteindelijk een die nota bene ook nog uit het water kwam om op de oever in het grasveld van het hotel te komen grazen. Vlak voor onze neus. We werden door iemand van security verzocht grotere afstand te bewaren. Als het beest kwaad wordt, bijv. door fotoflitsen, dan berg je maar. Ze kunnen tot 45 km per uur ontwikkelen.