Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in n Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 6

     
1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december


 
 


Vandaag gaan we via het gebied Swartbergen en de Swartbergpas met een 20+ personenbusje naar 'Kobus se gat'. Dit blijkt dus een eetboerderij in de middle of nowhere te zijn. Kobus zelf rijdt het busje, Kobus vertelt, Kobus lacht het hardst om zijn eigen grapjes, Kobus is de gids in de bergen en Kobus is bezitter van de hoeve
Kobus se gat. Waar het zijn naam aan ontleedt is uitgelegd maar dat heb ik even niet meegekregen. Wellicht dat dit me nog ter ore komt.
Het is een
warme morgen. We maken tijdens de tocht een wandeling door een stukje prachtige natuur met een imposant gebergte en allerlei plantensoorten. Dit stukje natuur overtreft mijn stoutste verwachtingen.

Daarna gaat het richting Knysna, een gezellig havendorp aan de Indische zee wat aan De Tuinroute ligt. (de link naar de Tuinroute toont ook een stukje landkaart) We hebben er een leuke rugzak weten te kopen want de oude had het deels begeven.
Een boottocht over het meer van Knysna richting zeemonding stelde helaas niet veel voor. Men had ook dr de monding willen varen maar heftige stroming liet het deze keer niet toe. Het enig leuke aan deze trip was de hilariteit die de bootgids veroorzaakte toen hij zich met een hoog piepstemmetje voorstelde. Ik ben uw gids op dees boot en mijn naam is Claude. Men schoot in de lach maar ik ben bang dat Kloot, eh.. Claude dit niet heeft kunnen waarderen;-)

Uiteindelijk gingen de koffers uit de bus bij het Plettenberg Bay hotel. Men serveerde een uitstekend dinerbuffet maar ik probeer met halfvol bord genoeg te hebben. De kilos vliegen eraan op zo'n reis. Tijdens het eten kregen we een zangoptreden van het personeel. Ze zongen met begeleiding van een trom Afrikaanse liederen. Uiteindelijk wordt ook de nationale hymne gezongen en een paar blanke Zuidafrikaanse gasten stonden direct op om met de hand op de borst hun land gepaste eer te betonen.