Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in één Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 11

     
1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december


  


Ik heb slecht geslapen. Het was erg warm op de kamer. Jawel, airco was er maar precies boven mijn bed. Ik kon dus kiezen tussen warmte of voorhoofdsholteontsteking.
Na ontbijt rijden we op de cd van Helmut Lotti Out of Afrika naar de badplaats Durban. Bertus legt uit dat Helmut Lotti hier in de buurt de opnames voor deze cd heeft gemaakt. Ik heb wat gedommeld om bij te slapen. Dat lukte prima met Lotti zachtjes door de luidsprekers... ;-)
Onderweg hebben we de waterval van Howick bezocht en en het dorp een "lekkker bakkie koffie" gedronken. 

Durban blijkt naast een badplaats een grote drukke havenstad met hoogbouw. Aan het strand was een gezellig shoppingcentre met een kinderatractiepark, aquarium, dolfijnenshow, boutiekjes enz. Het heet Ushaka Marineworld. Hier werden we gedropt. Verschillenden uit de groep waren liever in het centrum zelf gaan stappen maar daar trok Bertus geloof ik niet zo aan. Misschien te gevaarlijk? Misschien te omslachtig?

In het shoppingcentre werd een Zulu volksdanswedstrijd met jurybeoordeling gehouden. Leuk om te zien. Het ging er heftig aan toe. Een oudere forse negerin (mag dat woord tegenwoordig nog?) uit het publiek raakte dusdanig in trance dat ze mee begon te springen.
Voor de rest hebben we er geslenterd en gewinkeld en een broodje gegeten wat enorm traag klaar werd gemaakt. En niet door een zwarte zoals je zou veronderstellen maar door een blanke knaap. Hakuna matata blijkt dus aanstekelijk. Ik ben in elk geval weer een shirt en een pet rijker.

Eindbestemming voor vandaag is de Ezulwini Game Lodge in Hluhluwe. (spreek uit: sjloesjloewe)
Ook hier we voor het diner vergast op zang door het personeel. Ditmaal het Onze Vader en het Volkslied, uiteraard in hun eigen taal.