Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in één Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 4

     
1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december 

  

We hebben Kaapstad verlaten en reizen richting Stellenbosch. Eerst bezoeken we onderweg het Taalmonument. Een  futuristisch bouwwerk waar de Zuid Afrikaanse taal wordt 'gelauwerd'. (foto 2 vind ik persoonlijk heel apart) Daarna een rondleiding en wijn proeven bij de grootste wijnproducent van Stellenbosch genaamd Neethlingshof. Nooit van gehoord. Niemand trouwens die deze wijnen echt lekker vond. 's Morgens om 11 uur wijn drinken lijkt me sowieso niet de beste tijd om de papillen te testen.

Daarna hebben we het koloniaal museum van Franschhoek bezichtigd. Hier zien we hoe in de 17e eeuw een aantal Franse Hugenoten neerstreken die later voor het VOC Zuid Afrika van Jan van Riebeeck hebben gewerkt. Het is een zeer warme dag vandaag. Een beetje drukkend vanwege sluierbewolking.

Eenmaal weer terug in Stellenbosch hebben we door een aantal museumhuizen van Nederlandse bekendheden van vroeger gelopen. Interressant te zien hoe de Nederlanders er gepionierd hebben.  En de oude dorpswinkel 'Oom Samie se Winkel' is natuurlijk een curiositeit die je ook niet missen mag. Een echte Winkel van Sinkel met leuke, interessante, zinnige en onzinnige hebbedingetjes. Maar ook wijn en fruit kan je er kopen.

Uiteindelijk worden we ingekwartierd in Hotel Stellenbosch. Waarschijnlijk door kamertekorten krijgen wij nog een paar stellen ieder een compleet appartement met woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en balkon. Dat wordt vannacht dus slapen zonder oordoppen;-)  's Avonds hebben we prima gegeten in een van de diverse restaurantjes in het dorp. Ditmaal samen met Lilian en Wim, een Amsterdams stel waar we net als Yvonne en Ruud ook regelmatig mee optrokken.
Stellenbosch lijkt me trouwens duidelijk een woonplaats waar de blanke bevolking nog de broek aan heeft.