Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in n Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 5

     

1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december


 

 

 

 

 

Was het gisteren om 6:30 uur opstaan, vandaag dus weer om 6 uur uit de veren. Reisleider Bertus in een ochtendmens, dat moge duidelijk zijn.  Op het programma staat een struisvogelfarm. Daar moeten we eerst een flink stuk voor rijden dus we kunnen lekker dommelen in de bus. Het is bewolkt maar na een lange tunnel wordt de lucht gelukkig weer grotendeels blauw. We hebben eerst als lunch struisvogelbief gegeten. Beter eerst eten en ze dan levend zien. Andersom zou bij een enkeling de honger voortijdig hebben gestild:-) Zeer lekker dat vlees en men beroept zich erop dat het een gezond alternatief is voor rood vlees.

Walter en dochter Mascha waren zo moedig om tijdens de rondleiding in te gaan op de uitnodiging een struisvogel te berijden. Vader Walter, nog bibberend van zijn eigen rit filmde de rit van zijn dochter ....met het kapje nog op de lens. Hij was gelukkig niet de enige die het filmde.

In de namiddag hebben we op onze route de Cango grotten aangedaan. Ik heb al diverse grotten gezien maar deze waren wel zr bijzonder. Grote zalen met o.a. schitterende stalagmieten en stalagtieten. De fotos kunnen nauwelijks de pracht weergeven. Dat moet je ter plekke zien. Onze grottengids gaf tot slot nog een grappige drumsolo mede om aan te geven dat de muurpijpen als muziekinstrument kunnen dienen. Bij het naar buiten lopen had ik een 'dej vu'. Dit grottenpad wat naar de uitgang leidde kende ik. Ik had het 10talle jaren geleden al eens vaker in een droom gezien. Toeval? Zal wel, maar toch..!?! 

Het eindstation van vandaag was de Oudtshoorn Inn, het hotel vernoemd naar de gelijknamige plaats Oudtshoorn. Vlak voordat we van het buffet gebruik wilden maken kregen we rond 20:00 uur 2 uur lang stroomuitval. Dit komt blijkbaar regelmatig voor want men droeg direct kaarsen en olielampen aan. Het werd dus een 'candlelite diner'. Met zaklantaarn hebben we aan het buffet moeten bijschijnen om te controleren wat we op het bord schepten.