Reisverslag Zuid Afrika rondreis
'De Wereld in n Land'
6 t/m 23 december 2007
 
   

DAG 17 DEEL 2 EN SLOT

     
1e dag 6 december
2e dag 7 december
3e dag 8 december
4e dag 9 december
5e dag 10 december
6e dag 11 december
7e dag 12 december
8e dag 13 december
9e dag 14 december
10e dag 15 december
11e dag 16 december
12e dag 17 december
13e dag 18 december
14e dag 19 december
15e dag 20 december
16e dag 21 december
17e dag 22 december 


 

Rond 18.30 uur worden we gedropt op het vliegveld. Erg vroeg want het toestel zal pas om 23.40 opstijgen. De tijd wordt nog ruimer als we horen dat er ook nog een uur vertraging is. Dit vanwege vorst in Nederland en het ontdoen van ijs op de vleugels, zo vertelde later de captain door de speakers. Maar ach, op een vliegveld verveel ik me nooit dus ik zit er niet zo mee.

We konden vroeg inchecken en met 39,4 kg koffers op de weegschaal waren we er beter aan toe dan diverse anderen maar liefst 30 euro per kilo overgewicht moesten bijbetalen. Nou, dan ga je wel even gewicht verdelen tussen koffer en handbagage. Zie foto. Niemand die deze weegschaal trouwens vertrouwde. Ik verliet Nederland met 34 kg koffers. Ik heb toch geen 5,4 kilo cadeautjes bij me?

We vliegen met een Boeiing 747-400. Jammer want we zitten nu een stuk krapper dan in de moderne 777 en geen entertainmentschermpje in de rugleuning. Ik lees dat de eerste Boeiing 400 gebouwd werd in 1989. Volgens mij vlogen wij in dt toestel...;-) Mijn rugleuning is niet in orde. We moeten het doen met een bijna versleten TVtje aan het plafond wat overwegend groen beeld produceert. De ondertiteling is nauwelijks te lezen maar ik heb geen zin in films. Ik wil slapen. Mijn buurman links aan het gangpad (een onbekende yup met oosters uiterlijk) probeert constant volledig beslag te leggen op de armleuning en zit geen minuut stil. Dat worden 11 lange uren.

SLOT:

Het was een 'allemachtig prachtige' reis waar we nog lang met plezier aan terug zullen denken. Zuid Afrika is qua natuur een schitterend land. Hopelijk dat de opbouw na de afschaffing van de Apartheid in 1994 ook doorgang zal blijven vinden als Nelson Mandela er niet meer is. In elk geval zal met het komen van meer welvaart de toerist zijn buikje dan niet meer rond kunnen eten en drinken voor 6 tot 10 euro.

Een groepsreis valt en staat bij de kwaliteit van de gids. Fijn dat OAD dit begrijpt. We hadden er al eerder goede ervaringen mee! Bertus, je was een geweldige reisleider. Je was onderhoudend, informatief, oplettend en niets was je te veel. Je hebt het vak in je vingertoppen zitten. Ik weet zeker dat ik namens de hele groep mag spreken als ik je hiermee complimenteer. Dank aan Bertus, dank aan OAD, dank aan bijna;-) alle medereizigers oftewel BAIE DANKIE !!

Reactie? DON'S FORUM