Zorg voor je conditie. Word een 'roadrunner'!

In April 85 op 41 jarige leeftijd was ik eindelijk eens genoeg gemotiveerd om iets te gaan doen aan mijn slechte conditie. Ik kocht een paar renschoenen en begon te joggen van lantaarnpaal tot lantaarnpaal. Bijna iedere dag.  

Na een week passeerde ik al drie lantaarnpalen zonder te moeten wandelen en een paar weken later kon ik meer dan n kilometer rennen. Wat een overwinning!

Op den duur voelde ik dat ik niet alleen mijn lichamelijke conditie verbeterde maar mijn hersenen bleken ook voordeel te behalen bij een gezonder lichaam. 

         

In november 85, op een regenachtige zondag rende ik 20 km. Na een zeer heet bad  duurde het nog 3 dagen om te herstellen maar ik was zo trots als en pauw.  

Op vrijdag 13 december stierf mijn enig kind  op 16 jarige leeftijd door een verkeersongeluk  en mijn toekomst werd n zwart gat. Desondanks beloofde ik hem op zijn graf een marathon te rennen te zijner nagedachtenis.                   
  • Na een extreme moeilijke periode van onvoorstelbaar verdriet trok ik mijn renschoenen weer aan. Gedreven door een enorme wilskracht begon ik mij voor te bereiden en gelukkig had niemand in de gaten dat veel zweet eigenlijk tranen waren.  In november 1986 rende ik de New York Marathon. Een vaste afstand van 42 km and 195 meter.  Ik passeerde de finishlijn na 4 uur en 20 minuten en tot mijn verbazing  meer dan 11.000 mensen achter me latende. 

  • Inmiddels heb ik ng  twee NY marathons gerend, vele halve marathons en rennen is een levensstijl geworden.

  • Wat ik met je wil delen is hoe het rennen mijn leven zo positief veranderd heeft. Ondanks wat er is gebeurd, iets wat mijn leven voor altijd zou hebben kunnen ruineren, heb ik weer plezier in het leven. Dus:

Verbeter je levensvreugde, koop een paar renschoenen en laat zien dat ook jij 
 CAN DO IT !

Een gerelateerde pagina over dit onderwerp is : HEMEL

  Reactie? DON'S FORUM