LIGGING: Zoals je kan zien ligt Empuriabrava in het Noord-Oosten van Spanje in de deelstaat Cataluņa, 40 Km onder de Frans-Spaanse grens, aan zee en met richting noord-oosten de blik op Rosas. (Roses op z'n Katalaans) Iets meer zuidelijk ligt  Sant Pere Pescador, bij veel Nederlanders bekend om de diverse grote campings waaronder  b.v. 'Las Dunas'.

EMPURIABRAVA: (op z'n Spaans Ampuriabrava) de oorsprong van Ampuria was een samenwerking tussen Generaal Franco, de Aga Khan en een rijke Franse wijnboer. Ze wilden een vakantieoord scheppen waar vooral  watersporters hun eldorado konden vinden. De plaats ontstond rond 1965 en een aantal Nederlandse en Duitse projectontwikkelaars zagen de kans schoon om er in relatief korte tijd veel geld te gaan verdienen. In totaal zijn uiteindelijk 33 km kanaal gegraven, bestaande uit enkele hoofdaders met vele zijkanalen. Allen zijn verbonden met zee en de minimale eb en vloed van de Middenlandse Zee is ook in de kanalen merkbaar.  Langs de kanalen werden bouwkavels verkocht aan eenieder die er zijn (vakantie) huis op wilde plaatsen en aannemers en makelaars (bonafide of niet) kenden in de 70ger jaren gouden tijden.


JACHTHAVEN: Bovenstaand via een luchtfoto vanuit zee een totaalbeeld van de plaats met op de voorgrond het diepe uitgestrekte zandstrand. Rechts op de foto de pier waar in het hoogseizoen honderden boten per dag in en uit varen. Als we de jachthaven en alle steigers langs de kanalen bij elkaar optellen komen we met zo'n 4000 tot 5000 boten tot de GROOTSTE JACHTHAVEN TER WERELD.